pondělí 20. ledna 2020

Mikinošaty

Občas od někoho dostanu nějakou látku (nejčastěji od babiček nebo tety apod.), kterou vyštrachají kdoví kde. Ne všechny látky jsou pak použitelné, ale někdy se stane, že hned vidím, co by se z dané látky dalo ušít. K šití se však nedostanu většinou hned, takže prvotní nápad následně ještě trochu upravuji.
Tato látka se ke mě dostala výše zmíněným způsobem a ležela pak možná i několik let v krabici, než jsem se k ní dostala. To, že bych z ní ušila mikinové šaty jsem měla vymyšlené asi téměř od začátku a na podzim jsem se k realizaci tohoto nápadu konečně dostala.
Střih je spíše volnější, délka šatů je trochu nad kolena a rukávy jsou nakonec dlouhé, i když to chvíli vypadalo, že nebudu mít dostatek látky. Na bocích jsou kapsy, se kterými jsem trochu zápasila, protože jsem se snažila vymyslet střih podle obrázku, který jsem viděla kdysi dávno, ale který jsem si neuložila, takže jsem se nakonec vrátila ke klasickému způsobu šití kapes.
Někdy se povede, že mi látka vyjde tak akorát na daný výrobek a přesně tak to bylo i u těchto šatů. Zbyl jen takový kousek, abych z něj ušila čelenku, na kterou mě přivedla mamka. Sama je ale moc nenosím, tak uvidíme, jestli najde využití. Nosíte čelenky? Líbí se vám více přes nebo pod vlasy?
Šaty jsem vystavila i na eshop a na fler.
A Martinovi děkuji za hromadu fotek a vybrání místa. 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)