neděle 5. prosince 2021

Vzpomínky


V dnešní době máme už asi všichni v kapse telefon s foťákem, na který si zaznamenáváme nejrůznější okamžiky. Občas také někdo používá nějaký jiný foťák, jako např. zrcadlovku či jiné přístroje. Málokdo si ale pak fotky někdy prohlédne. A tak se nám v telefonech hromadí různé fotky, většinou navíc v několika verzích, protože co kdyby ta jedna byla lepší než druhá. Jednou za čas je možná přesuneme do počítače a tam už většinou zůstanou navždy zapomenuté.

Jako malá jsem ráda listovala fotoalbem, a proto jsem se rozhodla, že i v dnešní digitální době je prima si vybrat pár nejhezčích fotek a vyvolat si je. Ne, že bych si to fotoalbum prohlížela nějak kdoví často, ale podívám se do něj přeci jen častěji než na fotky v počítači. A tak do něj jednou za rok přidám pár fotek, které mi budou připomínat pěkné zážitky.

Drobnou nevýhodou uchovávání fotek a vzpomínek v této formě je, že většinou člověk stráví spoustu času tím, že vybírá ty nejlepší fotky. Navíc, pokud si nechá fotky pouze vyvolat, musí je následně ještě do alba přidat, což alespoň v mém případě znamená, že mi fotky nějakou dobu leží na stole a čekají, až je do alba zařadím.

Fotky, které jsem nechávala vyvolat teď, jsou z jedné krásné letní události, o které jsem psala už v minulých článcích. Jsou v trochu větším formátu (20x30 cm) a budou putovat ke svatebčanům, aby měli také nějakou hmatatelnou vzpomínku na svatbu. Tyto fotky jsem nechávala vyrobit ve spolupráci s e-shopem Tiskařík.cz


Kromě fotek jsem si na jejich stránkách vyrobila i nástěnný kalendář, který se podle mého hodí jako krásný vánoční dárek. Je možné si vybrat mezi kalendářem stolním či nástěnným, zvolit různé formáty a v nabídce je celá řada motivů, mezi kterými si jistě vybere každý. Následně už stačí nahrát fotky a vložit je do šablony podle toho, jak se komu líbí. Po přihlášení je dokonce možné rozpracovaný projekt uložit a vrátit se k němu později, což se mi velmi hodilo. Přiznám se, že mi chvilku trvalo, než jsem pochopila, jak systém funguje, ale následně se mi v něm pracovalo dobře. Jen u tvorby kalendáře jsem trochu bojovala s tím, že jsem musela využít předem dané rozložení fotek podle šablony, ale i s tím jsem si nakonec poradila. 

 

Další fotoprodukty, které Tiskařík nabízí, a které by se s blížícími Vánocemi daly použít jako krásný dárek pro blízké, jsou např. fotoknihy nebo fotohrnky. Zároveň také nabízejí svatební tiskoviny. Co musím vyzdvihnout je rychlost zpracování objednávky, kterou jsem hned asi čtvrtý pracovní den po jejím vytvoření vyzvedávala u přepravní společnosti. 

 

Jsem ráda, že jsem si mohla služby Tiskaříka vyzkoušet a myslím, že to nebyla poslední objednávka, kterou jsem u nich vytvořila. :-)

Prohlížíte si někdy fotky? Vytváříte alba? Nebo máte fotky zapomenuté někde v počítači či telefonu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)