středa 24. listopadu 2021

Letní svatba

 Dalšími šaty, které jsem šila při příležitosti letní svatby, byly šaty pro mě. Už delší dobu jsem si chtěla ušít dlouhé šaty, a teď byl ten správný okamžik. Z výběru barev zelené, hnědé a žluté jsem měla jasno téměř hned a jednoznačně vyhrála žlutá. 

Z hlediska materiálu jsem chtěla len, protože jednak zapadal do venkovského stylu svatby a zároveň je to podle mě skvělý materiál nejen na letní šaty. Mezi jeho benefity patří např. prodyšnost, chladivý omak a navíc dobře absorbuje vlhkost, nevýhodou však může být např. vyšší mačkavost.

Bohužel jsem ale brzy zjistila, že není snadné najít takovou látku, kterou bych si představovala. Buď jsem našla materiál, který byl z větší části lněný, ale barva byla příliš světlá. Nebo jsem našla barvu i složení takové, jaké jsem chtěla, ale už neměli potřebné množství látky. Když se mi líbila barva, tak ale složení nebylo úplně odpovídající mým představám a k tomu úplně zbytečně vysoká cena. Nakonec jsem trochu upřednostnila barvu před složením, takže výsledný materiál je ze směsi lnu a viskózy, která je ale také velmi příjemná (jak jsem psala již v příspěvku o šatech pro babičku). Materiál je vlastně stejný, jako ten, ze kterého jsem šila šaty pro maminku.

Střihově jsem chtěla šaty zavinovací, původně jen na úzká ramínka a s volánem ve výstřihu. Nakonec jsem ale volán vynechala a přidala rukávky, protože jsem chtěla šaty mít bez svetru či jiného přehozu a holá ramena by se jednak do kostela úplně nehodila a zároveň mi bývá často chladno. Podobné zavinovací šaty jsem šila i pro holky družičky a svědkyni.

 Šaty pro sebe jsem šila jako poslední ze všech, takže jsem je došívala ještě v den odjezdu na svatbu. Na základě toho se mi nepovedlo nechat dostatečně dlouho vyvěsit sukni, takže se mi trochu vytáhla. Zároveň jsem si původně myslela, že si vezmu lodičky na podpatku, ale vzhledem k praktičnosti při řízení a celkově rychlosti pohybu, jsem nakonec sáhla po plochých sandálkách, čímž mi sukně už definitivně byla trochu delší. Přesto jsem ale zvládla v šatech i tančit a vydržela jsem v nich celý den.

Svatba pro mě byla velmi intenzivním zážitkem, kdy se střídala radost a dojetí z krásného okamžiku a zároveň trochu únava během podílení se na přípravách a úklidu celé události. Děkuji, že jsem mohla být součástí! ❤ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)