středa 21. února 2024

Černé květované šaty

 Tyto šaty jsou opět jedny z těch, které se ke mě dostaly od někoho. Původně byly o kus delší a vzadu měly už poněkud vytahané žabičkování, takže trochu odstávaly. Líbily se  mi ale střihově a také kvůli zajímavým překříženým ramínkům.

Rozhodla jsem se tedy pro několik úprav. Začala jsem tím, že jsem šaty zkrátila na délku, kterou spíše unosím. Na jednu stranu se mi líbila i původní délka, ale přišlo mi, že bych je pak nenosila tolik. Navíc se mi líbí, že jsou použitelné jak s teniskami na běžné nošení, tak i třeba s podpatky na nějakou společenskou příležitost.

Další zásah byl pak nutný u žabičkování, aby neodstávalo. O tom jsem se už zmiňovala v jednom z předešlých článků. Jelikož ale bylo povolené jen v horní části, tak jsem do těch míst našila pouze pruženku a tím se to celé stáhlo a přestalo to odstávat. 

A ramínka se mi stále hodně líbí, ale popravdě jsou trochu nepraktická. Nejprve je potřeba je urovnat (k čemuž většinou někoho potřebuji, protože sama tam úplně nedosáhnu), protože se během oblékání dost překroutí. A zároveň nejsou úplně dělaná k tomu, aby skryla klasická ramínka od podprsenky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)