středa 28. února 2024

Ne vždy to jde podle představ


Tyto šaty jsem předělávala už docela dávno. Asi není příliš překvapivé, že se ke mě dostaly v rámci nějakého vytříděného oblečení po někom. A samozřejmě jsem se hned rozhodla je trochu poupravit. Jenže to nebylo tak snadné, jak se na první pohled zdálo...

 V první řadě jsem totiž chtěla srovnat vrchní část, která byla na jedné straně delší než na druhé. Takže jsem odpárala sukni a vršek zarovnala. U toho jsem ale zjistila, že sukně je poněkud šikmá. V tomto případě ani ne tak úplně šikmo střižená, jako spíše šikmo potištěná. Srovnala jsem ji tedy tak nějak, aby byla co nejvíce symetrická z hlediska vzoru, ale zároveň jsem z ní neudělala právě šikmo střiženou sukni. Další komplikací pak bylo vytahané žabičkování na zádech. O tom, že jsem tam přidala gumičky, kterými se žabičkování opět trochu stáhlo, jsem už psala v tomto článku.

Šaty nosím převážně na různé letní výlety, kdy si ráda obleču něco pohodlného, u čeho mi zároveň nevadí, když si to trochu ušpiním při prolézaní lesem. Navíc v lese většinou úplně nepotřebuji honit parádu, jak by řekla moje babička. :-) Fotky jsou pořízeny z jednoho takového výletu, v tomto případě na zříceninu hradu Choustník.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)