pondělí 1. listopadu 2021

Babička nevěsty

Na svatbu jsem nešila pouze šaty pro družičky a svědkyni, ale bylo potřeba také obléknout další důležité svatebčany jako např. maminku nebo babičku nevěsty. Jak jsem již psala v minulém článku, svatba byla ve venkovském stylu a hlavními barvami byly barvy slunečnice - žlutá, zelená a hnědá. Každý si tedy mohl zvolit barvu, která se mu zamlouvala nejvíce a zároveň byli svatebčané víceméně sladění.

Šaty pro babičku byly prvními šaty, které jsem na svatbu ušila. Tato látka se babičce zalíbila už dříve a teď se naskytla ta správná příležitost ji využít a něco z ní ušít. Vzhledem ke vzoru s hnědými a zelenými prvky totiž odpovídala barevným kritériím svatby. 

Materiálově je to podle mě viskóza, která je díky své chladivé vlastnosti na letní šaty velmi příjemná. Z hlediska střihu má babička jedny podobné šaty, které jí pěkně sedí a které tím pádem sloužily jako vzor. A dokonce k nim měla i vytvořený střih. Střih byl sice už pěkných cca 25 let starý, ale i tak stačilo pár úprav a padl dobře. 

Zároveň jsou šaty volnější, pouze mírně projmuté v pase, takže ani nebylo potřeba žádné zapínání. Rukávek je přinechaný, výstřih do V a délka trochu pod kolena. Babička šaty doplnila ještě velkými hnědými korály a v případě zimy oblékla světle žluté sáčko a moc jí to slušelo.

A myslím, že si babička svatbu náramně užila. Dokonce nás až překvapilo, jak dlouho do večera se účastnila svatební zábavy. 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)