úterý 26. září 2023

Eukalyptové šaty

S blížícím se létem a svatební sezonou jsem měla příležitost ušít úpletové šaty pro maminku a její dvě dcery. 

Během léta je totiž čekala svatba, kterou využily jako příležitost k tomu, aby si nechaly ušít stejné šaty. Zároveň ale chtěly, aby šaty pak mohly nosit i na různé další příležitosti. Svatba byla laděna do zelených barev, ale vzhledem k tomu, že obě dcery jsou blondýnky, tak nechtěly nic moc světlého. 

Našly jsme úplet s eukalypty na petrolejovém podkladu, ale bohužel ho neměli v dostatečném množství. Stejné eukalypty měli ale na bílém podkladu, takže jsme se rozhodly tuto světlou látku nakombinovat s jednobarevnou petrolejovou, kterou jsme použily na vršek. 

Střihově jsou šaty téměř stejné - upnutý petrolejový vršek, půlkolová eukalyptová sukně a eukalyptové rukávky s průstřihem na ramenou. Každé jsem pak ale udělala trochu jiný výstřih a jinou délku sukně podle přání. Jedny ze šatů mají navíc vepředu částečně dvojitou sukni, nabranou do boku. 


Ke každým šatům jsem ještě ušila petrolejový pásek, kterým se dají šaty doplnit. A pro tatínka jsem ušila eukalyptový kapesníček do saka, aby k sobě ladila celá rodinka. 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)