pondělí 7. srpna 2023

Nakousnuté jablko

 Další z dresů na závody v aerobiku, které jsem letos šila, byly dresy k sestavě s názvem Nakousnuté jablko. Jednalo se o kombinaci utrženého jablka v ráji, otráveného jablka ze Sněhurky a značky Apple. 

Původně jsme uvažovaly o několika dresech, které budou od ostatních odlišné v návaznosti na některou z postav vystupující v příběhu. Nakonec nám to ale k sobě úplně nepasovalo a rozhodly jsme se pro všechny dresy stejné.

Dres měl listově zelené legíny, samozřejmě včetně třpytivých prvků. Vrchní část pak byla z lesklé červené představující jablko. U této látky jsme trochu váhaly, jestli vůbec půjde použít, protože jsme na ni chtěly nažehlit folie ve tvaru jablka a bylo tedy nutné, aby byla látka alespoň trochu odolná vůči teplu. A ukázalo se, že látka to zvládne. 

Horší to pak bylo trochu s nažehlovacími foliemi. Vybraly jsme neonově žlutou, ze které jsme vyřezaly logo Apple na přední část dresu a neonově zelenou, ze které jsme udělaly otrávené jablko ze Sněhurky na záda. Folie byla sice částečně pružná a určená k nažehlování na lycru, ale bohužel zátěž sportovních dresů je příliš velká, takže se folie odlepovala. Nakonec jsme se tedy rozhodly folie pro jistotu ještě po okrajích přišít. 

Jako doplňky jsem holkám vyrobila „Apple hodinky“ z filcu a suchého zipu. (Inspirací mi k tomu byl můj jehelníček na ruku. 😃) A do vlasů měly čelenky ze stuhy s listy. 

Vůbec nechápu, jak se vymýšlí taková sestava a přijde mi úplně neuvěřitelné, že na základě jednoho nápadu pak vznikne vystoupení cca 15 holek, které dává smysl, vypadá pěkně a navíc to holkám asi fakt jde, protože si ze závodů většinou nějakou tu medaili odvezly. 🙂

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)