úterý 19. září 2023

Úpletové šaty

Asi úplně první úpletové šaty jsem šila teprve nedávno pro sebe. Předtím jsem ušila několik šatů z teplákoviny, ale jinak to byla většinou spíš trička, která jsem z úpletu tvořila. 

Využila jsem k tomu příležitost, že po mě mamka chtěla ušít trička pro svou třídu jako rozloučení na konci školního roku. Vybrala si k tomu tuto krásnou modrou barvu a k tomu jsme pak s Ančou na trička nažehlily znak školy z bílé folie. Ale to jsem teď trochu odbočila..

Jak jsem tak trička střihala a postupně šila, tak se mi čím dál více zamlouvala představa, že bych si z ní ušila i něco pro sebe. A jelikož jsem látky měla víc, než jsem potřebovala, tak jsem si z ní ušila rovnou šaty. Ale musela jsem to udělat hned při šití triček, když už jsem měla navlečené nitě na stroji, protože mi jinak bylo jasné, že bych se k tomu později už nedostala. 

Střihla jsem si tedy půlkolovou sukni a vršek podle trička s rukávem, takže nic moc složitého. Ale přesně takhle jsem si to představovala. Aby mi to nezabralo moc času a navíc mi přišlo, že tato barva je výrazná sama o sobě a není tudíž potřeba dělat ještě nějaký výrazný střih. 

Baví mě, že si šaty hodím na sebe, doplním je černým svetrem a černými teniskami a nemusím nad tím moc víc přemýšlet. Zároveň je to pohodlný outfit na běhání po městě. A posledně jsem v šatech jela i na kole a sice se mi během jízdy trochu vyhrnovala sukně, ale taky to nakonec šlo. 😃

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)