čtvrtek 29. září 2022

Srdcové královny


O závodních dresech, které jsem šila pro dva týmy AC Olympia jsem už psala v minulých článcích. Celkem jsem letos šila dresy pro tři týmy, tak tu mám ještě ukázku dresů pro ten třetí. 
Tým složený z nejstarších holek měl jako téma závodní sestavy Srdcové královny. Podle toho jsme také připravovaly dresy. Jak už to tak bývá, návrhů jsme opět měly více a postupně vybíraly a ladily ten finální. 
Tento dres byl poněkud komplikovanější než pro zbylé dva týmy, ale holek bylo naštěstí jen 10, takže se to dalo celkem rozumně zvládnout. Trochu problematické byly límce, protože holek požadavek byl, aby límce tak nějak držely tvar a zároveň neomezovaly v pohybu. Také jsem si poprvé zkusila šití rukaviček na prst a našívání modistické krinolíny na sukni, díky které se sukně hezky vlní a více drží tvar. 
A aby těch poprvé nebylo málo, vyzkoušela jsem také práci s nažehlovací fólii. Chtěly jsme totiž na sukni obrázky karetních znaků. To byl taky trochu oříšek, protože fólie, které se dají nažehlit na lycru, ze které je dres ušitý, nemají úplně třpytivé barvy. A na dresy je přeci jen lepší použít něco třpytivého, aby to vůbec v záři reflektorů vyniklo. Tak jsem sehnala třpytivou fólii, která se ale musela nažehlovat při vyšší teplotě, než jakou snese lycra. Trochu jsem s tím tedy válčila a napoprvé holkám nějaké obrázky ze sukní opadaly. Nakonec se mi to přeci jen povedlo a podle všeho fólie již držela dobře. 
Sukni jsme navíc nakonec asi dvakrát zkracovaly, protože délka, která by na běžné použití byla již skoro krátká, je v tomto případě pořád dlouhá. Holky měly v sestavě navíc nějaké kotrmelce a podobné vychytávky, při kterých si na sukně šlapaly, a tak je bylo potřeba ještě trochu zkrátit. Navíc se tam trochu motal i tyl, který ale zase dodával objem sukni.
Na této sestavě je i pro mě (jako laika v tomto oboru) patrné, že to jsou již zkušené holky, které si mohou dovolit náročnější sestavu. Také se jim se sestavou dařilo a umisťovaly se na příčkách vítězů. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)