úterý 16. srpna 2022

Zavinovací kalhoty

 

Mamka za mnou opět přišla s nápadem, co by ode mě chtěla ušít. Tentokrát to byly zavinovací kalhoty, a protože se nám s holkami také zamlouvaly, šila jsem je hned čtyřikrát. 

Každá jsme si vybrala jiný vzor, mamce se zalíbila bavlna, která je trochu tužší, ale na léto příjemná, a my se ségrami jsme si vybraly mezi vzory viskózy, která je hodně splývavá a měkká. Drobnou nevýhodou materiálu je to, že má tendenci se mačkat. Ale díky pestrým vzorům to až tak nevadí. O to příjemnější je daný materiál na nošení nejen v létě. 
 

 

Látky jsme kupovaly dříve, než jsem se podívala na návod, kolik jí je potřeba a teď bych jí možná koupila o trochu více. Na druhou stranu si myslím, že u takovýchto letních kalhot vůbec nevadí, že jsou tak akorát ke kotníkům. Navíc rozparky na bocích mají tendenci se otevírat, především, když fouká vítr, což člověku odhaluje více než jen kotník, ale zároveň to příjemně ochlazuje. Zároveň kalhoty vzhledem k šířce nohavic občas vypadají jako sukně.

 
Myslím, že jsou tyto kalhoty ideální do chladnějších letních dnů, protože v nich není přílišné horko, ale ani zima. Trochu problematičtější ovšem je jít v nich na záchod. Oblékají se totiž tak, že si člověk nejprve uváže přední část okolo pasu, následně protáhne zbytek kalhot mezi nohama a nakonec uváže zadní část na mašli vepředu. Nebo to jde i naopak, jak komu vyhovuje. Na druhou stranu, díky tomu, že jsou takto zavazovací, tak nevadí, pokud se člověk třeba o něco více nají. :-) A s tím se pojí i to, že si je každý může zavázat tak vysoko, jak mu to je příjemné. Někdo raději zvolí variantu do pasu, jiný naopak na bocích.


A jako obvykle jsem poslední z kalhot (ty pro mě) došívala na poslední chvíli před odjezdem na dovolenou. Stihla jsem to ale a díky tomu se povedlo společně s holkami kalhoty nafotit. Dokonce bych řekla, že je to jeden z nejdříve nafocených projektů hned po jeho dokončení. Jak nás znám, tak kdo ví totiž, kdy jindy bychom se k tomu pak dostaly...

Všem zúčastněným tímto ještě jednou děkuji za spolupráci při focení!
V případě zájmu vám také ráda takové kalhoty ušiji, stačí mi jen napsat, ať už mailem, na IG, FB nebo třeba na Fleru.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)