neděle 24. července 2022

Zlaté rybky

Po loňské pauze, která vznikla kvůli Covidu a všem opatřením, jsem stejně jako v předchozích letech, opět mohla šít sportovní dresy pro závodní týmy AC Olympia. I tentokrát mi trenérky nejprve sdělily svou představu, na základě které jsem vytvořila návrh, který jsme dále společně upravovaly a přizpůsobovaly.
 
Nejmladší z týmů byl složen z 5 holek a tématem sestavy byly Zlaté rybky. Musím říct, že byl trochu oříšek sehnat vyhovující látku se šupinami, ale nakonec se to povedlo a celkový dojem z dresů byl asi víceméně takový, jaký jsme chtěly. Holkám nechyběly ani ploutvičky na rukou a nohou a ploutev na zádech ze zlatooranžové organzy. Do vlasů jsme jim ještě přidali proužek zelené látky jako čelenku a na copy mašle ze zlaté látky.
Pár detailů jsme ladily až v procesu šití, ale to tak je vždy, protože obrázek na papíře bývá většinou vzdálen ušitým dresům na holkách a některé doplňky nás napadnou až v průběhu. Zároveň osobně moc znalostí o aerobiku nemám a tím pádem je vždy potřeba celkově skloubit líbivost dresu s jeho praktičností. Například původně jsem na ploutve chtěla použít šifon, který je spíše splývavější, ale ten by mohl zkreslovat přesnost pohybů a tím narušit dojem ze sestavy. Takže jsem nakonec použila organzu, která je trochu tužší a více drží tvar.

Holky byly neuvěřitelně šikovné a na závodech se umisťovaly na stupních vítězů.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)