čtvrtek 25. března 2021

Dramox

Už je to nějaký ten pátek, co jsem byla v divadle naposledy a vypadá to, že ani v nejbližší době se do divadla nedostaneme. Ale abych nepředbíhala.... Dříve jsem chodila do divadla myslím docela často. A také jsem o tom psala, protože jsem si chtěla uchovat dojmy z jednotlivých představení, abych se k nim později třeba mohla vrátit a věděla, jaké představení mohu dále doporučit. (A samozřejmě také abych věděla, na kterých představeních jsem vůbec byla, protože se to rychle zapomíná. 😅)

Na gymplu jsme s Bárou byly v Klubu mladého diváka (nebo jak se to tenkrát jmenovalo), díky čemuž jsme si mohly celkem vybírat, na jaká představení půjdeme. Občas jsme se dostaly na skvělá představení, jindy méně zajímavá, ale téměř vždy to byl velmi příjemně strávený večer. 

Později jsme si již vybírali představení o něco důkladněji a měli jsme oblíbená divadla, do kterých jsme chodili nejčastěji. Někdy s Martinem, jindy s některou z kamarádek nebo třeba s mamkou či babičkou. A téměř přesně před rokem jsme měly s babičkou naplánovaná další asi dvě představení, na která jsme se těšily. Což bohužel úplně nedopadlo podle představ. 

Někdy na podzim jsem narazila na Dramox - divadlo online. Zaujalo mě to a rozhodla jsem se ho vyzkoušet. Dramox nabízí řadu představení z různých divadel a postupně další představení přibývají. Funguje to celkem jednoduše - člověk se zaregistruje, zaplatí předplatné na měsíc a může si vybrat jakékoliv představení, kdykoliv se na něj podívat a počet shlédnutí není nijak omezen. Jasně, není to takový zážitek, jako když jdete do divadla, protože pořád sedíte jen doma na gauči. Ale i tak je to příjemné zpestření této doby a o to více se člověk může těšit na návrat k normálu. Navíc díky registraci na Dramoxu alespoň trochu může podpořit divadla. A vlastně také vidět některá představení, na která by se třeba jinak nedostal. 

My jsme se takto podívali na Tři holky jako květ z Divadla Na Fidlovačce, viděli jsme představení Příběhy obyčejného šílenství, Teremin a Černá díra z Dejvického divadla, dále také představení Ptákovina Činoherního klubu. Online jsme pak navštívili i Divadlo F. X. Šaldy v Liberci a představení Škola žen nebo Divadlo Tramtarie a Láska za koronu. Nejsem si jistá, že má smysl tady o jednotlivých představeních více psát, jako jsem to dělala dříve, protože přeci jen je to trochu jiný zážitek, než když jde člověk osobně do divadla. Pokud byste však o to měli zájem, můžu přesto o jednotlivých představení napsat.

Jediné nemilé překvapení pro mě bylo, když si Dramox po uplynutí měsíce automaticky strhl platbu na další měsíc. Ne, že bych si ho třeba nezaplatila, ale trochu mě naštvalo, že to někdo (automaticky zaškrtnuté políčko v profilu) rozhodl za mě. Ale kromě této zkušenosti nemám Dramoxu co vytknout a naopak ho ráda doporučím dále. 😊

Chodíte za normální situace rádi do divadla? Znáte Dramox?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)