úterý 12. ledna 2021

Věnce a další dekorace

Tyto věnce jsou spíše podzimní, ale mohou dělat parádu klidně celou zimu a nebo třeba celý rok (obzvláště, když jste líní jako já a nechce se vám je uklízet 🙈).

Líbí se mi různé podzimní věnce, plné barevného listí nebo červených šípků. Mám ale pocit, že tyhle varianty věnců příliš dlouho nevydrží. Inspirovala jsem se tedy na instagramu a vytvořila jsem si věnec z modřínových větviček. Na větvičkách docela dobře drží šišky a malé kuličky, díky kterým již není potřeba věnec nějak víc dozdobovat. Zároveň by takto mohl vydržet dlouho a možná ho nakonec nechám na dveřích celoročně nebo ho pak sezonně vždy nějak dozdobím.

Podobně také pracuji s věncem z borovicových šišek. Tento jsem vyrobila asi před dvěma lety. Původně jsem si myslela, že se mi povede šišky nějak svázat nebo slepit bez použití korpusu, ale to nakonec nedopadlo, tak jsem sáhla po tavné pistoli a slaměném korpusu a rázem to šlo mnohem lépe. Od loňska jsem ho vlastně ze vchodových dveří ani nesundala, jen jsem ho mírně upravila. Naposledy jsem na něj přidala pár kaštanů.

Loni (nebo už předloni?) jsem dostala od mamky podzimní závěs, který vyráběla s dětmi ve škole. Jsou na něm různé přírodniny, které mezitím již uschly, takže teď nejsou tak barevné, ale stále závěs vypadá pěkně. A navíc výroba asi nebude příliš náročná. 😉

Na fotce výše je vidět, jak  jednotlivé plody vypadaly čerstvé a dole je fotka současného, poněkud suššího, stavu.

A jaké podzimní, zimní a vánoční dekorace máte vy? Vyrábíte si nějaké? 😊

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)