středa 25. března 2020

Rozmarné léto

 Poslední návštěvou divadla, které jsme stihli celkem těsně před jarní karanténou (což jsme v té době pochopitelně ještě nevěděli) bylo Rozmarné léto podle knihy Vladislava Vančury v divadle Viola. Trochu nás překvapilo, že představení začínalo až ve 20:00 (mysleli jsme si, že začíná už v 19:00), ale aspoň jsme díky tomu stihli večeři. 😊

Příběh se odehrává v Krokových Varech, kam přijede kouzelník Arnoštek se svou pomocnicí Annou a zasáhne do, jinak celkem stereotypního, života tří přátel, Antonína, kanovníka  a majora. Všichni tři jsou Annou okouzleni a Antonín ji večer pozve k sobě na plovárnu. Přistihne je tam však Antonínova manželka Kateřina, která se na oplátku nastěhuje k Arnoštkovi, který ji okouzlil. Následující den kvůli Anně kanovník málem přijde o ucho a ani major neskončí bez úhony.

Během představení jsem se chvílemi ztrácela v ději, což mohlo být částečně způsobeno jazykem, kterým je příběh napsán. Zároveň bylo několik scén (jako např. vystoupení kouzelníka), kdy bylo potřeba zapojit fantazii a některé věci si domyslet. I tak se mi ale představení líbilo a výkony herců byly skvělé!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)