pondělí 16. prosince 2019

Podzimní cardigan


Tyto podzimní kabátky byly letos vidět docela často, nebo alespoň jsem si jich všímala více než jindy. Možná to ale bylo způsobené právě tím, že mě mamka o jeden takový poprosila.
 
Látku jsme vybraly celkem rychle, fleece v této krásné podzimní barvě byl jasnou volbou. Navíc fleece má velkou výhodu v tom, že se netřepí.
Se šitím jsem příliš neotálela, protože podzim sice teprve tou dobou začínal, ale chtěla jsem, aby si mamka cardigan mohla během podzimu užít co nejvíce. Takže jsme pak doladily už jen pár detailů a mamka ho mohla vytáhnout ven.
 
Jistě si ale dokážete představit, že kabátek byl ušit celkem rychle, jen pak nějak trvalo, než jsme ho nafotily. Komplikovalo to hned několik věcí: večer je brzy tma; ne vždy svítí sluníčko, když se s mamkou sejdeme; když sluníčko svítí, tak buď mamka nemá kabátek nebo já nemám foťák atd. Nakonec jsme to ale zvládly (sluníčko svítilo, ale byla trochu zima, tak jsem ráda, že do toho takhle odvážně mamka šla). A proto vám článek sepisuji až teď, v polovině prosince. 
Myslím ale, že se takovýto cardigan dá využít i jindy než jen na podzim. Na jaře bude tato barva také vypadat krásně a přes zimu se může hodit pod kabát a trochu tu šeď prozářit. Navíc díky jeho délce v něm nikam nebude nepříjemně foukat. Rukávy jsou také delší a ohrnovací, takže je možné si je trochu i aktuálně podle potřeby přizpůsobit.
  
Cardigan není nijak zapínaný, pouze má v pase pásek na převázání. V případě, že by třeba foukalo nebo byla zima, je možné si klopy zastrčit až ke krku.
 A na to, že se mamka celkem nerada fotí, tak si myslím, že to zvládla krásně a moc jí to sluší! Děkuji za spolupráci! :-) 
Pokud se vám cardigan líbí a také byste po nějakém toužili, ozvěte se mi nebo objednávejte na eshopu či na fleru. Barvu a velikost si sami určíte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)