středa 11. prosince 2019

Látkové sáčky

V poslední době se hodně hledí na množství vyprodukovaného odpadu a jednou z věcí, o které se dost mluví, jsou různé igelitové sáčky a tašky. Spoustu obchodů přešlo na papírové tašky a některé dokonce nabízejí látkové tašky a pytlíky.

Celkově jsem se vždy snažila, aby žádný pytlík ani taška nebyli pouze na jedno použití, ale i tak se nám doma začalo hodně pytlíků hromadit. Igelitky jsme nikdy moc nekupovali, protože máme látkové tašky (krásně jsme si je totiž nadekorovali 😊), ale ovoce a zeleninu jsme do pytlíků dávali, takže jich pomalu přibývalo.
Rozhodla jsem se tedy ušít látkové pytlíky, na které jsem použila zbytek ze zkrácených záclon. Vzhledem ke snaze využít zbytky materiálu a nezkušenosti, jsem trochu neodhadla velikosti pytlíků, ale použitelné jsou. 
Chvíli jsme tyto látkové pytlíky používali a skoro na každý nákup je s sebou vozíme, ale nakonec jsme se stejně naučili si ovoce a zeleninu pouze zvážit bez pytlíku (ano, nakupujeme tam, kde nemají váhy na pokladně) a etiketu nalepíme na kraj vozíku. Občas se mi ale stane, že automaticky po igelitovém pytlíku sáhnu, nebo třeba pečivo do igelitového pytlíků dávám, tak mám pak alespoň do čeho dávat směsný odpad....
Obecně si myslím, že je spoustu věcí, na kterých bych mohla zapracovat, co se týká vytváření a třídění odpadu, ale někde se začít musí... A jak to máte s plasty vy?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)