čtvrtek 16. května 2019

Heidi, děvčátko z hor

Po delší odmlce konečně přicházím s novým článkem. Od ledna jsem se začala věnovat šití o něco více a jedním z projektů, na kterých jsem mohla pracovat, byl právě tento.
 

Áňa mě oslovila s nabídkou šití sportovních dresů pro jejich aerobické týmy na závody. Švadlena, která jim šila dresy doteď je již pracovně příliš vytížená, ale zároveň byla velmi ochotná mi pomoci v začátcích.
Prvním úkolem bylo totiž vybrat šicí stroj, který bude umět všechny potřebné stehy na šití těchto dresů. Zároveň mi také doporučila obchody, kde vhodnou látku koupit. Tyto dresy totiž musí být pružné, aby se v nich mohly holky dobře pohybovat, a na to je vhodná lycra.
Nějaký podobný stroj jsem si plánovala někdy časem koupit, a tak jsem ráda využila právě této příležitosti a koupila si asi ještě o něco lepší stroj, než po kterých bych jinak koukala. Kromě stroje mi přišly i vzorníky látek, ze kterých jsme následně s holkami vybíraly již konkrétní látky na dresy.
Holky z nejmladšího závodního týmu měly téma Heidi, děvčátko z hor, čemuž měl odpovídat i dres. Jsou to ale malé slečny, takže veselé barvy byla jasná volba. Navíc na závody je vhodné mít dres výrazný.
Nejprve jsem holkám tedy nakreslila návrh, do kterého jsme doplnily barvy. Pak jsem už objednala látky a pustila se do práce. Trochu oříšek byla folklorní látka na zástěrku, ale také se nakonec povedlo ji sehnat. Do vlasů si holky sehnaly květinové věnečky a na copech mají žluté mašličky ze stejné stuhy, jakou mají vzadu na sukýnce.
A holky jsou tak šikovné, že se jim daří umístit se na každých závodech na stupních vítězů. 😊
Dnes bych možná pár drobností udělala již trochu jinak, protože jsem se o něco více „skamarádila“ s lycrou a i se šicím strojem. I tak jsem ale s výsledkem spokojená. 😊
Více fotek ze závodů můžete vidět tady.









2 komentáře:

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)