čtvrtek 14. prosince 2017

S volánem

Jak jsem již jistě mnohokrát zmiňovala, chodí naši do tanečních a do tančíren a tak. A člověk tam nechce chodit stále v jednom oblečení, v jedněch šatech, takže mamka si postupně rozšiřuje šatník, ať už koupenými nebo mnou ušitými kousky. Jedním z nich je i tato černobílá sukně s volánem. Že vám něco připomíná? Je to pravděpodobné, protože podobnou jsem si upravovala před několika lety pro sebe (nenosím ji ale zdaleka tak často jako mamka tu svojí). 

Na rozdíl od té mé, ke které jsem pouze přidala volán, tuto jsem mamce ušila celou. Zalovila jsem trochu v paměti a využila své znalosti z 1. ročníku na SPŠO a použila jsem střih dámské sukně se dvěma výběry a trochu jsem snížila pasovou linii. Volán jsem udělala myslím 3/4 kolového střihu, ale kdybych měla více látky, udělala bych ho kolový. 
Na levé straně je volán přibližně o 15 cm výše než na straně pravé. Sukně je zapínaná na zip na zadním středu. 
Sukně není vsazená do pasového límce, ale začištěná podsádkou a trochu jsem tedy řešila to, aby se nepřetáčela. V místě pasových výběrů jsem tedy podsádku přišila k sukni, ale nevím, jestli jsem udělala dobře, protože se mi zdá, že to trochu vytváří boule. A během tance se sukně občas posouvá dokola, ale s tím asi nic moc vymyslet nejde. 
PS: Děkuji za povolení fotit, vím, že je to trochu přemáhání. A ať se sukně dobře nosí! ☺

2 komentáře:

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)