neděle 3. prosince 2017

Anděl I.

Máme tu první adventní neděli, Vánoce se pomalu blíží a všude nastává nákupní šílenství. Dříve než přijdou Vánoce, tak tu máme Mikuláše. Chodí i k vám domů?☺
Nedávno jsem začala spolupracovat s paní, která nově otevřela půjčovnu kostýmu v Praze v Dubečku. A právě k blížícímu se Mikuláši jsem ušila hned dva kostýmy andělů, které putovaly do půjčovny.
Lenka mi většinou sdělí, jaký kostým by potřebovala, jak by si ho tak přibližně představovala, ale realizaci nechává na mě. Já si tím pádem mohu vymyslet téměř celé šaty, jejich střih, detaily a následně také vše zrealizovat.
Látku si kupuji buď sama nebo nějakou dostanu k dispozici. Střih mohu použít z Burdy, ale vytvářím si je sama, jelikož si to u toho alespoň procvičím (ale zabere to více času). 
Tyto šaty jsou ušité z ronga a na živůtku a na rukávech je krajka. Krajka je také na dolním kraji sukně. Zapínané jsou vzadu na zip a v pase mají stuhu. Velikost je 46, což je na mě dost velké, ale díky stuze v pase je možné šaty stáhnout a myslím, že i někdo mé velikosti by si je mohl vzít. Vzadu je vidět více než vepředu, že mi jsou šaty velké, ale anděl by měl mít stejně křídla, která to zakryjí. 
A pokud budete někdy shánět kostým na maškarní, večírek nebo z jiného důvodu, stavte se v Duběčku. Je to sice trochu z ruky, ale je tam velké množství různých kostýmů, spoustu z nich je ručně dělaných a milá paní, která vám ráda pomůže s výběrem.☺
 A taky se už tak těšíte na vánoční pohádky? Které pohádky máte nejraději a patří podle vás neodmyslitelně k Vánocům?☺

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)