úterý 7. března 2017

Líbánky aneb Láska ať jde k čertu

Do divadla Palace na komedii od Noela Cowarda jsme vyrazili s Martinem, při čemž jsme využili slevové nabídky ze slevomatu. 
Elyot Chase právě přijel do hotelu strávit líbánky se svojí mladou manželkou Sibylou. Elyot je však trochu otrávený, když se ho Sibyla stále vyptává na jeho bývalou ženu Amandu, se kterou se ale rozvedl již před 5 lety. Shoudou okolností do toho samého hotelu a dokonce přímo do vedlejšího pokoje přijela právě Amanda se svým novým, mladším manželem, Victorem Prynnem také na líbánky. On se jí však také neustále vyptává na Elyota. Když Elyot a Amanda zjistí, že bydlí vedle sebe, jsou rozhodnuti okamžitě odjet. Victor ani Sibyla ale odjet nechtějí, a tak se oba páry pohádají a Amanda i Elyot zůstávají na pokoji sami. Začnou si povídat přes stromky na terase a zjišťují, že se stále milují. Rozhodnou se tedy spolu utéct do Paříže, do Amandy bytu. Stále se ale kvůli něčemu dohadují, a když do bytu přichází Sibyla s Victorem, najdou Amandu a Elyota opilé a ve rvačce. Sibyla s Victorem chtějí situaci urovnat a zachránit manželství, ale Amanda s Elyotem opět utíkají a nechávají Sibylu s Victorem v hádce. 


Představení bylo velmi oddechové a ideální na večer, kdy se chce člověk pobavit a odreagovat. Příběh byl zprvu až příliš jasný, ale následující vývoj situace byl zajímavý a výkony herců skvělé. Herci, obzváště Jiří Langmajer, se několikrát nechtěně přeřekli, což vtipnost situace často ještě násobilo. 
Na sobě jsem měla tuto sukni s knoflíky.
http://www.divadlopalace.cz/cz/noel-coward-libanky-aneb-laska-at-jde-k-certu/12/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)