neděle 23. října 2016

Šátkové nekonečné tunely

 V posledních pár letech jsem si zvykla nosit něco na krku téměř dvě třetiny roku. Většinou když teplota klesne pod 15 °C, tak už bez omotaného krku ven nevyjdu. 
Když je chladněji, tak nejčastěji nosím softshellku, ale přímo k ní jsem žádný šátek neměla. Rozhodla jsem se proto si jeden ušít. Před nějakou dobou jsem už jeden ušila mé kamarádce Aničce a nyní sobě. 
 
 Když jsem s mamkou a ségrama šla jednou kupovat látky, tak si také všechny vybraly barevné kombinace pro své šátkové tunely. 
Tunely jsou také vystavené na e-shopu, na fleru a na ezebee. Barevné a vzorované kombinace je možné upravovat a měnit, ale pouze podle toho, jaké látky se dají sehnat. (Nějčastěji nakupuji u Mráze a ve Flex-Texu.)
 Všechny tunely jsou široké 50 cm, z dvojité (většinou) bavlněné látky a dlouhé většinou 150 cm (podle šířky látky). Délka vychází tak akorát na omotání kolem krku dvakrát a poté se dá šátek upravit tak, jak se to člověku líbí.  
 Když jsem šila tento svetřík, zbyl mi kus látky, který jsem použila na další tunel. Ten jsme nafotily s Bárou během výletu na z Karlštejna na Ameriky a zase zpět. Tento nákrčník je jako jediný z jiného materiálu-úplet, takže nedrží tolik tvar. Je také jako jediný pouze z jedné látky a široký jen 30 cm. Díky pružnosti je možné ho omotat kolem krku i třikrát.
 Báře se tunel také zalíbil, tak jsem jí jeden, který se jí hodí k nové zimní bundě, hned ušila. Šířka tunelu je 40 cm, a jelikož vínová látka měla menší šíři (jen 110 cm), tak jsem jí ještě o 20 cm nastavila a celková délka je tedy 130 cm (65 cm napůl). Je pravda, že díky tomu je šátek blíže krku, ale o trochu hůře se kolem krku motá.
Aničce jsem tunel šila už před docela dlouhou dobou a byl to úplně první tunel, který jsem ušila. 
Děkuji všem, kteří se nechali vyfotit a dovolili mi fotky publikovat. :-)

2 komentáře:

  1. No to je krásný!!!
    Tomu se teprve říká tunelovat, nádherná práce! :)
    Obrovsky se mně líbí ty všechny různé barvy a kombinace, opravdu originální a osvěžující. ;)
    A fotky jsou taky pěkné, a ráda Tě aspoň takhle vidím, moc Ti to sluší. :)
    Tož podzimu a tunelům zdar!

    Káťa <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc za chválu! :-) Těším se, až se uvidíme zase osobně! ;-)
      Mějte se krásně! :-)
      E <3

      Vymazat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)