čtvrtek 29. ledna 2015

Bytná na zabití

 Na představení Bytná na zabití od scenáristy G. Linehana jsme šly do Divadla na Vinohradech s babičkou. Její kamarádka měla na tento večer jiné plány, a tak se babička zeptala mě, jestli jí nechci dělat doprovod na večer a já velmi ráda souhlasila.
 Paní Wilberforceová je starší dáma, která žije pouze s nemocným papouškem a je trochu paranoidní. Když přijde tajemný gentleman, který se představí jako profesor hudby Marcus a chce si pronajmout pokoj v jejím domě, aby se svými kolegy, amatérskými hudebníky, mohl nacvičovat na koncert, je paní Wilberforceová nadšena. Je ovšem velmi zvědavá, stále pánům něco nosí, ruší je od jejich důležité práce a je uchvácena jejich hudbou. Háček je v tom, že oni na své hudební nástroje hrát neumí a hudbu pouštějí z gramofonové desky. Je to totiž parta zlodějů, která právě připravuje plány na ozbrojenou loupež. Chybí jim ale poslední část jejich plánu, a proto zapojí i paní Wilberforceová, která jim má vyzvednout kufr s penězi a donést ho domů. Vše by bylo ale až příliš jednoduché a situace se začíná komplikovat. Paní Wilberforceová totiž pozvala své přítelkyně na koncert svých nájemníků a pravda o nich vyjde najevo ve chvíli, kdy chtějí odejít a cestou rozsypou kufr s penězi. Koncert ale s úspěchem zaimprovizují. Hned po koncertě je paní Wilberforceová chce udat na policii a kufr si raději vezme k sobě.

 Představení se mi velmi líbilo, ale asi se mi více líbila první polovina, jelikož druhá byla trochu morbidnější. Zajímalo by mě, jestli herci ve skutečnosti umí hrát na hudební nástroje, na které se pokoušeli hrát během koncertu pro přítelkyně paní Wilberforceové, v jejich podání byl koncert velmi vtipný. A V. Vydra, který během druhé poloviny představení běhal v podvazcích, paruce a dámských šatech byl skvělý. Celkově nechyběly vtipné momenty a hercké výkony, obzvláště L. Švormové, byly velmi dobré.
 Do divadla jsem si oblékla sukni, kterou jsem již ukazovala v tomto článku.
http://www.divadlonavinohradech.com/divadelni-hra/Bytna-na-zabiti

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)