čtvrtek 4. září 2014

A zase pečení

 Dlouho jsem sem nepřidala žádný článek z kuchyně a teď jsem trochu experimentovala a dopadlo to docela dobře, tak se s vámi podělím (alespoň o fotky, když už nic jiného nezbylo). Ne že bych se v kuchyni vyskytovala tak málo, ale jen občas vyzkouším něco nového, i přestože mě to hrozně baví. Shrnu tedy mé nejzajímavější kuchařské pokusy za poslední dobu.

 Ani nevím co mě k tomu vedlo (asi jen zvědavost), zkusila jsem si upéct domácí chleba. Není to nic náročného, ale spíše trvá dlouho než těsto nakyne. A pak již upečený chléb zmizí než se člověk naděje.
 Muffiny jsem chtěla vyzkoušet už dávno a konečně si mi k tomu naskytla příležitost. Asi to není nic tak moc zajímavého, ale nejsou moc pracné a zároveň jsou dobré. Zadělat těsto není nic obtížného, přidala jsem do něj i kousky čokolády. Upečeno bylo také rychle, ale teda příště musím připravit těsta víc, bylo toho totiž nějak málo.
 Další věc, kterou jsem zkoušela byl dort. A to hned dva. Už loni jsem nějak slíbila, že si k narozeninám upeču dort a došlo na něj až letos. Byl hodně podobný tomu, který jsem pekla posledně. Tentokrát jsem ho ale udělala kulatý, korpus tmavý, náplň světlá a navrch jsem přidala nakrájené jahody. Jediné co bylo třeba příště zlepšit je náplň, která by se hodila trochu tužší, ale i takhle byla fajn. Nejlepší byl dort ale až druhý den, po tom, co se trochu odležel.
 
  
 Druhým dortem byl dort na oslavu babiččiných narozenin. Tentorkát jsem udělala náplň tužší a připravila jsem ho den dopředu, aby se uležel. Korpus opět tmavý, náplň světlá a navrch co jiného než jahody. Jen jsem na rozdíl od posledně použila želé na zalití. A po obvodu jsme s mamkou přidaly nakrájenou čokoládu.
 
 Posledním pokusem byly buchty. Těsto kyne docela dlouho, ale jelikož jsem ho zadělávala na chatě, dala jsem ho pak na kamna a vykynulo docela pěkně. Pekla jsem je v remosce, protože troubu tam nemáme a myslím, že vyšly pěkně. I Martin, který na sladký moc není, říkal, že takové buchty by si k snídani dal častěji.
 Našla jsem teď doma skvělé silikonové formy, takže se těším, až je všechny vyzkouším. A co vy, pečete rádi? Zkoušíte nové recepty? Jaký je váš poslední pokus, který se povedl nejvíce? :)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)