úterý 15. dubna 2014

Cut-out

 Když jsem se s Bárou asi rok před naším maturitním plesem dohodla, že jí na něj ušiji šaty, nečekala jsem vlastně, že k tomu opravdu nakonec dojde. Mohly jí totiž nějaké zaujmout v obchodě a měla by šaty jednoduše vyřešené.

  Ovšem pak jsme se už dostaly ke konkrétním návrhům. Problém trochu byl, že Bára příliš nevěděla jaké šaty by chtěla (což se jí vůbec nedivím), za to věděla jaké šaty určitě ne a podle toho se dalo také docela dobře vybírat :). Nakonec mi poslala odkaz na tyto šaty z Manga. Šaty jsem překreslila a trochu upravila. Mimo jiné jsem i změnila barvu podle přání.
 Chtěla jsem se v obchodě podívat na originální šaty a prohlédnout si střih a detaily, ale bohužel se nám je nepodařilo nikde v Praze najít, takže jsem musela improvizovat. Zbývalo tedy koupit nějakou vhodnou látku. Vybraly jsme organzu na vrchní vrstvu a satén na vrstvu spodní, protože organza je trochu průhledná. Černé pásky jsou ušity také z organzy. Satén je výraznějsí a mnohem více se leskne, na rodíl od organzy, která je matná. Ale díky průhlednosti organzy, jsou vidět občasné odlesky saténu, což přidává šatům na zajímavosti. Samozřejmě hlavním zvýrazněním šatů jsou díry na bocích.
 Látky nebylo příliš moc, především vzhledem ke splývavosti šatů. O to byly jednodušší zkoušky, které probíhaly převážně ve škole, takže byste u mě docela často během měsíce před plesem mohli v kabelce najít více či méně našpendlenou a ušitou látku. 
Takto vypadala látka ještě před nastříháním a dole jsou jedny z prvních fotek hotových šatů. 
 
 Už ani moc nevím kolik času mi práce zabrala, protože některé části se nedaly ušít bez zkoušky a tím se šití prodlužovalo. Kdybych však mohla šít v kuse, zabralo by mi to přibližně den. A jsem ráda, že byla Bára nakonec tak odvážná a opravdu si šaty ode mě nechala ušít. :) A doufám, že byla s výsledkem spokojená alespoň tak jako já. A jak se líbí šaty vám?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)