čtvrtek 23. ledna 2014

Dort

 Mamka měla narozeniny už v září, ale než jsme se dostali k nějaké oslavě, už byl pryč i říjen. A ona to vlastně ani moc slavit nechtěla. Tak jsme jí s taťkou a ségrou přichystali oslavu jako překvápko. Táta uvařil moc dobrou večeři a se ségrou jsme připravily nějaké ty chlebíčky a zobání a já jsem mamce udělala i dort. Nějaký recept na korpus jsem našla na internetu a na náplň jsem měla recept od tety už od minula. S taťkou jsme vymýšleli jaký tvar dortu mám udělat a jak ho ozdobit. Nakonec jsme se dohodli, že čtverec je celkem netradiční a zajímavý tvar a celý dort jsem posypala bílou čokoládou, kterou má mamka ráda. Zvrchu je tedy dort bílý a korpus i náplň jsou tmavé. Výrobou jsem strávila skoro celý den u babičky, ale s výsledkem jsem byla celkem spokojená. Samozřejmě se to nedá srovnávat s profesionální prací, ale chtěla jsem si to zkusit, docela mě to bavilo a chtěla jsem mamce udělat radost.


 A co musím říct, tak že druhý den byl dort mnohem lepší než v den výroby. Pokud by jste někdo chtěl recept (snad ho někde vyštracham), tak se mi ozvěte, ráda se podělím. :)
 Na závěr bych chtěla ještě zmínit, že jsem moc ráda, že mám tak úžasnou rodinku a za nic bych je nevyměnila. A přesně tyto společné chvíle jsou ze všeho nejcennější, škoda, že jich je tak málo.

2 komentáře:

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)