úterý 10. ledna 2023

Pupek Paříže

Poslední dobou se nám daří navštěvovat divadlo zase o něco více. 🙂 V práci jsem dostala poukazy do Městských divadel pražských a toto bylo jedno z představení, na které jsme s Martinem vyrazili. To, že je to premiéra, jsme až do poslední chvíle vůbec netušili.
Mignon má dnes večer premiéru a nebude tak doma. Toho se rozhodne využít její manžel Adalbert a chce strávit noc se Stelou. Ta s tím nakonec souhlasí, protože se svým mužem Parotem není šťastná. On však spokojený také není, a tak se rozhodne spáchat sebevraždu. Všichni se nakonec potkají ve starém hotelu Eden, který především zajišťuje diskrétnost. Ovšem ne v tomto případě, kdy se zde potkají lidé, kteří se navzájem znají. Navíc se zde objevil Adalbertův koktavý přítel se svými čtyřmi vnučkami, africký šaman, detektiv, Parotův synovec, Adalbertova služebná a monstrum z temnot.

Přiznám se, že jsem čekala, že to bude více komedie. Ne, že by zde nebyly vtipné situace, ale většina scén byla spíše absurdních a na mě až moc strojených a přehnaných. Počínaje např. kostýmy, které byly ve výrazných barvách a kombinacích. O to více náročné ale asi musely být jednotlivé role na ztvárnění, protože i samotní herci museli trochu přehánět své výkony. Bohužel ale asi příliš nechápu současný umělecký směr a toto představení, ve kterém byly zakomponovány dokonce i prvky nadpřirozena, už na mě bylo trochu moc. Co mě ale zaujalo, byly kulisy hotelu, ve kterém divák viděl naráz hned do několika pokojů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)