pondělí 31. října 2022

Ženu, nebo život!

V poslední době trochu doháníme kulturní pauzu, která vznikla kvůli covidu. Díky dárku od Martinových rodičů jsme poprvé vyrazili do Divadla Radka Brzobohatého na komedii Ženu, nebo život!.


 Milenec jde za svou milenkou k ní domů na základě telegramu, ve kterém ho k sobě zve. Jenže milenka dostala podobný telegram a naopak jde za svým milencem k němu. Milenec se tedy u milenky potká s jejím manželem, který zmíněné telegramy rozeslal. Manžel ale chce z dané situace vyjít jako vítěz a začne milenci své manželky vyhrožovat. Na výběr mu dá dvě možnosti: buď ho nechá zabít nebo se vyspí s jeho ženou. S druhou možností nejprve milenec vůbec nesouhlasí, ale nakonec se mu to zdá jako schůdnější varianta. Jenže se obává, že jeho žena by na nic takového nepřistoupila a tím by byl ohrožen úspěch celého plánu. I tak ale přijme pozvání na večeři ve čtyřech...

Představení bylo typickou oddechovou komedií, při které není nutné příliš přemýšlet. Přesto se zde  objevovaly situace z manželského soužití, které nemusí být až tak výjimečné. Nechyběla řada vtipných situací způsobených tím, že se někdo vydával za někoho jiného, jiný se tvářil, že celá věc je jinak, než jak opravdu je a snažil se o tom přesvědčit druhé a do toho se na scéně objevovala poněkud zmatená služka. 

 www.divadlorb.cz/repertoar/zenu-nebo-zivot/

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)