pátek 21. října 2022

Mušelínové šaty

Mušelín, nebo také dvojitá gázovina, je v současné době celkem často používaný a oblíbený materiál. Díky jeho lehkosti a prodyšnosti je na léto velmi příjemný. Zároveň má krepový vzhled, což se hodí především při převozu, protože není úplně nutné ho pak žehlit. Takže ideální na letní dovolenou. Neodolala jsem mu ani já a rozhodla jsem se také si jedny šaty ušít. 

 

Sukni jsem zvolila trochu delší, půlkolovou a mírně řasenou v pase. Výstřih vepředu jsem si udělala lodičkový, vzadu do véčka a rukávek jen takový kratší. Šaty jsou zapínané na skrytý zip vzadu uprostřed. Trochu jsem řešila problém s odstávajícím výstřihem, ale nakonec se mi povedlo ho částečně zpracovat.

Žlutou nebo oranžovou moc často nenosím, ale tato mě nadchla. Má navíc na sobě ještě jemný tečkovaný vzor. Šaty jsou nejen díky barvě použitelné jak na jaře, tak v létě, tak i na podzim. Zároveň si myslím, že jsou vhodné na běžné nošení i třeba na nějakou trochu společenštější událost. Jedinou drobnou nevýhodou je asi to, že se mušelínová sukně hodně lepí na silonky.

Za fotky děkuji Lucce. Jen jich bylo tolik, že mi trvalo rok, než jsem se všemi prokousala a vybrala jich jen několik. 😅 Trochu nám to focení totiž (kromě toho, že se neumím tvářit 🙈) kazil ještě vítr, takže mám spoustu fotek s vlasy přes obličej. 😃


Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)