středa 1. září 2021

Závěs na květináč

 

Po prázdninové pauze jsem si opět sedla k sepsání dalšího článku. Výtvorů, které bych tu chtěla publikovat mám celkem hodně, ale v posledních pár týdnech (a měsících) jsem neměla úplně čas je nafotit. Navíc na některých z nich jsem pracovala dost dlouho a teprve nedávno jsem je dokončila. Snad se mi tedy povede se o ně v blízké době podělit formou článku.

Přibližně od února se celkem pravidelně potkávám s Luckou a společně vyrábíme různé věci. Tedy vlastně to byl původní plán, vyrábět různé věci jako je např. tento závěs na květináč. Jenže pak se to nějak zvrtlo a většinu času jsme trávily šitím (a taky povídáním u kafe 😅). Nakonec většina našich výrobků jsou dětské věci, které jsem pomáhala Lucce šít. Jednotlivé kousky zde asi postupně představí Lucka sama. Můžete se tedy těšit na články s trochu novým tématem a od jiného autora. 😉

Závěs na květináč je jedna z věcí, které jsme vyráběly hned ze začátku, a která není pro děti. Použily jsme na něj konopné provázky, protože jsme zrovna lepší neměly, inspirovaly jsme se videem na pinterestu, trochu se do toho zamotaly, a pak už jen měly radost z hotového výrobku. 

 

Ve výsledku to bylo celkem jednoduché a rychlé. Zavzpomínaly jsme na naše mladá léta, kdy jsme celé léto vždy drhaly náramky, protože uzle na závěsu se dělají vlastně stejně. Nejtěžší ze všeho bylo asi správně odhadnout délku provázků a vzdálenosti mezi uzly.

Kytek mám doma sice tolik, že se mi už pomalu nevejdou na parapet, ale žádná z nich není tak úplně popínavá, takže mi Lucka namnožila tuto pothos - epipremnum aureum - šplhavnice zlatá. 


 Není to nic světoborného, ale myslím, že parádu to i tak udělá a navíc je to praktická věc a možná si časem vyrobím ještě nějaký další závěs. 😊 Vyráběli jste někdy něco podobného? Máte zkušenost s tvořením z provázků?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)