čtvrtek 16. září 2021

Volán sem, volán tam

 Tyto dvoje šaty jsou opět dalším kouskem, který jsem dostala od tety, že s tím určitě něco vymyslím. A zároveň jsou jedním z těch případů, kdy výsledek nebyl na první pokus finální a šaty ještě prošly dalšími úpravami.


V původním stavu měly šaty volán kolem krku a na dolním kraji. Zároveň průramky byly dost těsné, takže bylo jasné, že pod nimi šaty prostě ustřihnu. S úpravami jsem začala u modrých šatů a udělala z nich sukni. Chtěla jsem si ji vzít na tábor a  vzpomněla jsem si na to samozřejmě na poslední chvíli, takže jsem jen narychlo všila gumu a zanechala kus látky nahoře, pro zachování drobného volánku.

Pak přišly na řadu hnědé šaty, které jsem se rozhodla nechat jako šaty i nadále. Nahoru a pod prsa jsem všila gumu, přidala ramínka, a pak už jen přemýšlela, jak šaty doladit, aby nebyly takové „holé“. Nakonec jsem jim na horní kraj našila volán, který byl původně kolem krku. 

To se mi ale pak úplně nezamlouvalo, tak jsem ho trochu předělala a nyní volán tvoří drobné rukávky, protože pokračuje ještě přes ruce. Variant jsem měla několik, a protože jsem byla nerozhodná, tak jsem udělala i anketu mezi blízkými. Nakonec to dopadlo tak, že jsem varianty použila dvě, protože jsem vzápětí přešila i modré šaty - tou dobou modrou sukni. 

 

Naštěstí jsem ji nechala dostatečně dlouhou, takže po vypárání gumy z ní bylo možné opět udělat šaty. Stejně jako u hnědých jsem všila gumu nahoru a pod prsa, přišila ramínka a tentokrát jsem přidala ještě širší ramínka, která se nahoře dají zavázat na mašli. 

Celkově si nejsem jistá, že bych v šatech šla úplně po městě, ale jako letní šaty na tábor nebo na chatu se mi zdají jako ideální, protože se člověk nemusí bát, že je ušpiní nebo jinak zničí. 🙈

Jaká varianta se vám líbí více? Stává se vám někdy, že hotový výrobek ještě předěláte, protože s ním stále nejste spokojeni?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)