čtvrtek 31. října 2019

Caveman


O tomto představení jsem slyšela samou chválu už před delší dobou, ale až teď jsme na něm s Martinem byli. V Praze ho hrají v divadle U Hasičů, ale vidět ho můžete i v jiných divadlech po republice. Cavemana, Obhajobu jeskynního muže, napsal Rob Becker a u nás ho reříruje Patrik Hartl.

Cavemen vás provede odlišným úhlem pohledu na svět ženy a muže, tedy kreténa... :-) Dotkne se řady oblastí z každodenního života a v nejedné situaci se každý divák jistě najde. Odlišnost vnímání světa často vysvětluje původním rozdělení rolí - žena se zaměřovala na sběr a vytváření zásob a muž byl lovec zaměřený pouze na jeden cíl. Na základě toho má v dnešním světě žena rozdílný přístup např. k nakupování, úklidu, ale třeba i k rozhovoru. Všechny tyto odlišnosti v běžném životě mohou vést často k hádkám způsobeným vzájemným nepochopením, ale zde jsou karikovány tak, že se člověk téměř celý večer baví a směje, nejvíce sám sobě. 

Představení rozhodně stojí za návštěvu, protože to člověk musí zažít a převyprávět to „není to ono“. Asi bychom se měli umět lépe vcítit do druhého a vzájemně se lépe pochopit. Hlášky z tohoto představení doma využíváme občas ještě dnes a představení doporučuji, kde můžu. Navíc herecký výkon Jakuba Slacha byl skvělý!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)