pondělí 12. listopadu 2018

Na pohovku

V poslední době šiji polštáře celkem často a jedny z nich byly právě na pohovku. Pohovku jsme si pořídili docela nedávno. K pohovce patří polštářky a sice jsme spoustu různých polštářků měli, ale každý byl samozřejmě jiný. A tak jsme vybrali látku na povlaky, která bude odpovídat alespoň přibližně vazbou čalounění pohovky a bude v barvě, která se nám bude líbit.

Látky jsem hledala na internetu, konkrétně na e-shopu Dům látek (protože je jasné, že na kamenných prodejnách nemůžou mít všechny druhy látek) a vybírala tedy podle fotky. Že se realita může následně trochu lišit, s tím člověk tak nějak počítá, ale když mu místo šedé přijde khaki, to ho trochu překvapí. Tak jsem začala zjišťovat, zda se mohlo stát, že mi poslali látku s jiným kódem nebo tam mají prostě jinou fotku. Nakonec jsem zjistila, že na kamenné prodejně mají vzorník potahových látek a můžu látku rovnou objednat na místě. (Jen tu cestu do Šestky a zpět, abych se dozvěděla, že tam vzorník, který potřebuji, nemají, jsem absolvovat nemusela...) 
Látku jsem nakonec tedy získala takovou, jakou jsem chtěla, látku odlišné barvy jsem zdarma poslala zpět (což zase oceňuji) a konečně jsem se pustila do šití povlaků. Všechny povlaky jsou na zip, koupila jsem ho v metráži a nasazovala jsem jezdce. Není to sice tak úplně jednoduché, ale zase si člověk může naměřit přesně takovou délku, jakou potřebuje.
S výsledkem jsem spokojená a polštářky jsou i praktické, ale během šití jsem trochu přemýšlela, čí nápad to byl, protože šít osm povlaků, každý jiný, bylo trochu zdlouhavé...

2 komentáře:

  1. Ty polštářky vypadají náhodou úžasně :) Musím se také rozhoupat abych nějaké udělala

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)