pátek 29. prosince 2017

Víla Amálka

Doufám, že jste si Vánoce užili, moc jste se nepřejedli a dostatečně si odpočinuli.☺
Jak jsem již zmiňovala, šiji občas nějaké kostýmy pro půjčovnu. Po dvou kostýmech anděla jsem se pustila do šití kostýmu víly Amálky.

Látku jsem dostala k dispozici - satén a k tomu jsem dokoupila ozdobné prvky - kytičky. Střih jsem použila stejný, jako u andělů (tady a tady), jen jsem tentokrát šaty nedělila v pase a jsou střižené v celé délce. 
Na průkrčníku, na dolním kraji sukně a na dolních krajích rukávů jsou našité již zmíněné kytičky. Pár kytiček jsem také našila na několika místech na šaty. Původně to v plánu nebylo, ale po nastříhání látky a ušití šatů jsem zjistila, že byla látka kazová a měla na pár místech tmavou šmouhu a v jednom místě zamotané nitě. Právě na tato místa (a také na další) jsem kytičky našila a nakonec jsem usoudila, že to šaty pěkně oživilo. 
Vzhledem ke střihu, který je dosti široký (na mě ještě o něco více), mají šaty tendenci vypadat trochu jako noční košile. Myslím ale, že díky kytičkám jsem se tomuto efektu snad docela vyhnula a šaty vypadají opravdu jako kostým pro vílu. 
Amálka měla v pohádce o něco jiné šaty, než které jsem ušila, ale myslím, že pokud se k šatům doplní dlouhé vlasy a věneček, který má Lenka v půjčovně, tak bude jasné, o koho se jedná.

3 komentáře:

  1. Odpovědi
    1. Jen ty vlasy až na zem musím trochu dohnat... :-D

      Vymazat
  2. Nádherná víla :) já si myslím, že vlasy dohánět nemusíš takhle je to pecka :D Každopádně víla Amálka se moc podařila :)

    OdpovědětVymazat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)