čtvrtek 23. února 2017

50s swing dress

To, že naši chodí do tanečních už jistě všichni víte z minulých článků, takže jistě není velkým překvapením, že jsem mamce šila jedny šaty na plesy od tanečních. Tyto šaty jsou přesně jeden z těch kousků, který mi trval ušít hrozně dlouho a byla jsem pak ale možná o to víc ráda, když už to bylo hotové. Látku na šaty jsme s mamkou koupily již před minulými Vánoci. Mamka si jí sama vybrala. To jsme ale ani jedna netušily, jaké peklo bude něco z ní ušít. 

Největším problémem bylo to, že se látka hrozně moc párala. Celé kusy nití odpadávaly, když se za látku trochu zabralo (řekla bych, že útek) a látka se hrozně zatrhávala, takže bylo téměř nemyslitelné, že budu něco párat, protože to pak bylo hrozně vidět. 
Košili, kterou má na sobě táta, jste mohli vidět tady.
Nakonec jsem také šaty šila tak trochu na dvakrát. Jelikož se mamce vršek šatů páral hodně, jelikož je při tanci potřeba volnost pohybu, rozhodly jsme se ho přešít. Tentokrát jsme už ale vybraly černý trochu elastický satén, který umožní pohyb více než předchozí látka. Satén se již tolik nepáral (vlastně s porovnáním té červené látky vůbec), takže bylo možné si s vrškem trochu více pohrát. 
Šaty jsem mamce dodělávala vždy před nějakým tanečním plesem, poprvé květinovým a podruhé vánočním, takže fotky jsou vždy z těchto plesů. 
Pod sukni jsem přidala ještě spodničku, aby sukni troochu držela. Spodnička je z tylu a má několik vrstev, ale i tak by asi další vrstva navíc neuškodila. Původně mamka chtěla na okraj sukně našít ten pruh, který má na sukni do tanečních, ale jelikož tato látka držela hodně tvar, úplně by takovéto zakončení nevyniklo.

Předlohou byly tyto 50s Dolores Rosie Swing Dress
Děkuji všem, kteří se podíleli na fotkách.

2 komentáře:

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)