středa 2. listopadu 2016

Dámská halenka se dvěma výběry

Konečně se (alespoň chvílemi) šedý podzim mění na krásně barevný se sluníčkem. Této příležitosti je potřeba využít, takže mě to trochu donutilo konečně dokončit halenku, která byla mým výstupem 2. pololetí 2. ročníku na SPŠO.


Halenka je vepředu i vzadu členěna anglickými členícími švy - tedy švy, které vedou po celé délce halenky. Rukávy jsou dlouhé, zakončené manžetou a límec je rozhalenkový. Skupinu přiléhavosti jsem zvolila větší, takže je halenka spíše volnější.
Halenku jsme si opět udělali od začátku do konce samy.  Začaly jsme rysem 1:5 jak trupové části halenky, tak i rukávu. Poté jsme si vytvořily střih, který jsme následně modelovaly. A pak už hurá na šití.
Vzhledem k tomu, že jsem do školy kvůli mému studiu na vysoké škole a kryjícím se rozvrhům moc nechodila, bylo to trochu náročnější, protože mi nějaké informace unikly. Například jsme si původně měly donést jen nějakou zkušební látku. Jen jsem nějak už vypustila informaci, že si máme přinést jinou látku, ze které halenku budeme šít a navíc, vzhledem k malým časovým možnostem, jsem raději pokračovala v již předpřipravené práci na té původně zkušební látce. Takže s výběrem látky na halenku nejsem úplně spokojená, ale když teď už vím jak na to, můžu si vybrat látku a třeba trochu poupravit střih a ušít si halenku takovou, která se mi bude více zamlouvat. 
Halenku jsem nakonec došívala na poslední chvíli a odevzdala jsem ji v nejzazším možném termínu, ale povedlo se. Dokonce jsem ji odevzdala bez knoflíků, protože jsem to jednak už opravdu nestíhala, druhak jsem si chtěla dírky vyšít na školní dírkovačce, protože to vypadá o něco lépe, než když to člověk šije doma. Stejně jsem se k tomu nedostala, a tak jsem je nakonec vyšila doma. 
Nejsem si přesně jistá, co je to za látku, ve škole mi říkali, že je to viskoza, tak to tak asi bude. Každopádně je tedy dost mačkavá. 
Za fotky opět děkuji Báře! :-) 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)