pondělí 23. května 2016

Kurz negativního myšlení

 Po hodně dlouhé době jsme vyrazily do divadla s Bárou a vzpomínaly jsme na naše návštěvy divadel díky školnímu Klubu mladého diváka. Báru zaujal Kurz negativního myšlení režiséra D. Hrbka, s čímž jsem souhlasila, protože už podle názvu to znělo zajímavě.

 K Ingvild a Geirrovi přichází skupina tělesně postižených, které vede na první pohled velmi pozitivní Tori. Jejím cílem je naučit ostatní, i přes nepřízeň osudu, vidět svět růžovými brýlemi. To se Geirrovi ale velmi nelíbí a nejprve celou skupinu odmítá a nakonec se s ostatními postiženými ztotožňuje a všichni začínají mluvit o tom, jaké nepochopení se jim od ostatních dostává a jak je ta přetvářka už nebaví. Marte upoutaná na vozík a sama se o sebe postarat nemůže, Asbjorn raději s nikým nemluví a je taktéž na vozíku a Lillemor má problémy s krční páteří a s financemi. Společně si užívají tedy večer po svém a postupně sundavají svou pozitivní masku a odhalují svou pravou tvář.

 Michal Dlouhý v hlavní roli byl skvělý, přijde mi, že tato role k němu šla krásně. Působí na mě zvláštně, když celé představení jsou někteří herci na vozíku a pak se při děkovačce zvednou a chodí normálně - co vše psychika a představa dokáže. Bylo ale neuvěřitelné, co vše hlavně Michal Dlouhý na vozíku zvládal. I přes vlastně negativní téma představení nechybělo ani množství situací, při kterých se celý sál bavil. Rozhodně toto nebylo představení při kterém by bylo dopředu jasný konec a zároveň to bylo trochu na zamyšlení.
http://www.svandovodivadlo.cz/inscenace/9/kurz-negativniho-mysleni

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)