středa 26. února 2014

Pavoučí sítě

 Minulý týden měla Anička maturitní ples, který jsme s Martinem navštívili. Poprvé jsem byla v Národním domě na Smíchově a musím říci, že prostory jsou pěkné, ale trochu mě zklamala velikost parketu. Minimálně do poloviny sálu byly rozestavěny velké kulaté stoly pro rodiče a tím se velmi zmenšil prostor k tanci. Když jsme se rozhodli tančit, tak bylo chvílemi velmi náročné vyhnout se potácejícím se opilým dvojicím a po chvíli stejně začali hrát odrhovačky, jelikož na klasiku moc lidí tančit nešlo. Ještě bych ale ráda zmínila, že Aničce to moc slušelo a vypadala jako princezna. :) A některé maturantky měly vážně zajímavé šaty, ale u jiných lidí jsem byla velmi překvapená, co si byli schopni vzít na sebe.
 Na letošní plesovou sezonu jsem si žádné šaty neušila, protože jsem měla dosti práce s šitím mých maturitních šatů, které vám snad již brzy ukážu. Rozhodla jsem se proto vytáhnout ze skříně tmavě modré šaty ze saténu s krajkou se vzorem pavoučích sítí na ramenou a rukávech. Pavouků se dost bojím, ale tento vzor se mi velmi líbí. Bylo to podruhé, co jsem šaty oblékla, poprvé jsem je měla na této opeře.

 A jak jsem se k šatům dostala? Pokud si to dobře pamatuji, přinesla je odněkud babička, ale tenkrát byly šaty o něco delší, asi tak do půli lýtek. Vzhledem k tomu, že vypadaly jako noční košile, zkrátila jsem je ke kolenům a projmula jsem je v oblasti pasu, aby alespoň trochu vytvářely postavu. Navíc jsem musela trochu zašít rozparek, který byl příliš vysoký a bála jsem se, že by při tanci mohl odhalit více než bylo úmyslem.
  Šaty jsem doplnila pouze perličkovými náušnicemi a s účesem jsem se moc nedělala, jen takový jednoduchý drdol. Martin si vzal tmavě modrou košili a stříbrnou kravatu.

2 komentáře:

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)