pondělí 3. února 2014

Nora

 Od září jsme s Bárou potřetí díky KMD vyrazily do divadla. Vybraly jsme si představení Nora od H.Ibsena, které hostovalo v divadle V Dlouhé.
 JUDr. Torvald Helmer si už nemůže přát více. On i jeho krásná a vždy usměvavá žena jsou velmi šťastni. Torvald byl jmenován ředitelem banky, mají nádherný dům a tři roztomilé děti. Jak už to tak ale bývá, náhle do jejich života vtrhne několik nečekaných událostí. Přijíždí Nořina kamarádka Kristina, které nedávno zemřel manžel a hledá si práci. A objevuje se zde i JUDr. Nils Krogstad, který po Noře žádá přímluvu u Helmera, aby ho nevyhodil. Není to však obyčejná prosba. Vyhrožuje Noře, že pokud manžela nepřemluví, aby Krogstada nepropustil, předá mu směnku, na kterou si Nora kdysi půjčila peníze, aby mohla zaplatit manželovo léčení v cizině a na které zfalšovala otcův podpis. Noře se nepodaří manžela přemluvit a je rozhodnutá, že až se to Torvald dozví, tak Nora spáchá sebevraždu. Jeho reakce ale není taková, jakou si ona představovala a vše končí jinak než si divák myslel.

 Představení bych zařadila mezi ty, které se mi líbily více. Ztvárnění bylo moc povedené, jen nás překvapilo, že představení bylo celkem dlouhé a ten konec nás vlastně možná trochu zklamal, ale věřím, že naopak spousta jiných lidí byla potěšena.
Na sebe jsem si vzala tyrkysovou sukni, kterou jsem si ten den ráno trochu upravila a mohli jste ji vidět v tomto článku.
http://www.divadlovdlouhe.cz/hoste.html?repertoarId=227

Žádné komentáře:

Okomentovat

Budu ráda za každý komentář a hodnocení :)